لوبيا و ساير حبوبات، در ساختار خود ميزان بالايي از يک نوع کربوهيدرات پيچيده را دارند که اوليگوساخاريد ناميده ميشود. اينها مولکولهاي قندي هستند که امکان هضم شان در معده و روده کوچک وجود ندارد، چون بدن ما آنزيم هاي لازم براي اين کار را ندارد. اين مواد سپس به روده بزرگ راه مييابند و در آنجا باکتريهاي موجود، آنها را تخمير کرده و گازهايي مانند نيتروژن و متان را توليد مي کنند.
اما براي جلوگيري از توليد بيش از اندازه اين گاز در هنگام مصرف حبوبات، ميتوانيد از راهکارهاي زير استفاده کنيد:
1) خيس کردن و شستن حبوبات
اگر قصد پختن لوبياي خشک را داريد، ميزان مورد نياز را 12 ساعت پيش از پخت و پز و در طول شب، در يک کاسه آب قرار دهيد تا ميزان مولکولهاي قند توليدکننده گاز در آنها کاهش يابد. سپس آب کاسه را، با استفاده از آبکش تخليه کنيد و لوبياها را، در آبي جديد بجوشانيد. شستن حبوبات در زير آب روان نيز، روش موثري است.
درباره این سایت